Docenten

Morris Weijers

Mijn naam is Morris Weijers, ik ben in 1991 geboren en ben in 2018 afgestudeerd van de Dynamische Hatha yoga docentenopleiding van Ron van der Post. Mijn leraar beoefent al ruim 30 jaar yoga en heeft veel van zijn Guru in India geleerd wat hij nu via de opleiding aan mij overdraagt. De Asana’s  zijn bedoeld om de verschillende Prana gebieden in het lichaam aan te wakkeren en te zuiveren. Het zorgt voor het loslaten van spanningen, zowel fysiek als mentaal & emotioneel. Daardoor wordt men bewuster van zijn of haar lichaam in het hier & nu, waardoor iedereen stappen kan maken in diens ontwikkeling. 

Mijn liefde en passie in dit leven is muziek. Ik ben al van jongs af aan bezig met musiceren en zal deze innerlijke drijfveer mee nemen in de lessen.  Zoals een melodie, kunnen ook de Asana’s  vloeiend zijn & ingrijpend, rustig & ontspannend. In 2018 heb ik mijn certificaat behaald in Pilates Bodyshape bij Queno Opleidingen. Ook ben ik intern bij Energy opgeleid tot het juist uitvoeren van de Pilates oefeningen en de bijbehorende technieken, zoals het juist gebruiken van de ademhaling en het aanspannen van verschillen spieren. Hierdoor wordt het effect van de Pilates oefeningen versterkt en dus ook meer voelbaar.Hannah Blaauw

Hallo, mijn naam is Hannah Blaauw en geef sinds 2006 Pilates. Ben in 2005 met Pilates begonnen, omdat ik herstellende was van een hernia. (Was toen bijna 60 jaar). 

Heb hier geleerd hoe je je lichaam sterk kan maken. Een jaar later ben ik gevraagd om de opleiding voor Pilatesinstructeur te doen en heb sindsdien bij verschillende sportscholen les gegeven. De laatste is Sportcentrum Energy. Monique Lameijer

Hallo! Mijn naam is Monique Lameijer, sinds 2012 beoefen ik intensief yoga en in juni 2019 ben ik afgestudeerd van de opleiding tot yoga docent bij Yoga School Ron van der Post. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in de traditie van de yoga uit India is opgeleid en dat is duidelijk te merken . De lessen die ik geef zijn een voortzetting van deze traditie . Het is Dynamische Hatha-yoga en richt zich op de beheersing van de mind via de beheersing van lichaamshoudingen en de ademhaling. Hatha-Yoga betekent het in balans brengen van lichaam, adem versus mind, gevoel versus verstand . Dynamisch staat voor het harde werken vanuit een innerlijke zachtheid . Ook leer je bewust je lichaam te voelen. Vaak leven we vanuit onze “mind” en zijn we ons soms nog maar weinig  echt bewust van wat er gaande is in ons lichaam. Ik heb een passie voor yoga en in mijn lessen geef ik door wat yoga mij gebracht heeft: bewuster leven en meer mentale rust.