Docenten

Morris Weijers

Mijn naam is Morris Weijers, ik ben in 1991 geboren en ben in 2018 afgestudeerd van de Dynamische Hatha yoga docentenopleiding van Ron van der Post. Mijn leraar beoefent al ruim 30 jaar yoga en heeft veel van zijn Guru in India geleerd wat hij nu via de opleiding aan mij overdraagt. De Asana’s  zijn bedoeld om de verschillende Prana gebieden in het lichaam aan te wakkeren en te zuiveren. Het zorgt voor het loslaten van spanningen, zowel fysiek als mentaal & emotioneel. Daardoor wordt men bewuster van zijn of haar lichaam in het hier & nu, waardoor iedereen stappen kan maken in diens ontwikkeling. 

Mijn liefde en passie in dit leven is muziek. Ik ben al van jongs af aan bezig met musiceren en zal deze innerlijke drijfveer mee nemen in de lessen.  Zoals een melodie, kunnen ook de Asana’s  vloeiend zijn & ingrijpend, rustig & ontspannend. In 2018 heb ik mijn certificaat behaald in Pilates Bodyshape bij Queno Opleidingen. Ook ben ik intern bij Energy opgeleid tot het juist uitvoeren van de Pilates oefeningen en de bijbehorende technieken, zoals het juist gebruiken van de ademhaling en het aanspannen van verschillen spieren. Hierdoor wordt het effect van de Pilates oefeningen versterkt en dus ook meer voelbaar.



Natascha Kraaijenvanger

Graag stel ik mij aan jou voor!

Mijn naam is Natascha Kraaijenvanger. Mijn interesse voor oosterse religies, zorgde ervoor dat ik in aanraking kwam met yoga. Tijdens mijn studie religiewetenschappen (2000-2004) aan de Rijksuniversiteit Groningen, ben ik zelf yoga gaan beoefenen. Behalve rust en ontspanning, bracht yoga mij ook lenigheid en kracht. Mijn enthousiasme over yoga werd steeds groter en inmiddels deel ik dit ook met mijn twee dochters. Samen met hen sta ik graag op de mat om allerlei yoga-avonturen te beleven. Een glimlach verschijnt dan op onze gezichten. Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2017 de opleiding tot kinderyogadocent heb afgerond aan de Jip en Jan Academie van Helen Purperhart.

Plezier staat in mijn lessen voorop. Ik wil kinderen een veilige plek bieden waar zij zich op speelse wijze kunnen bewegen en ontspannen. In iedere les staat een thema centraal en zijn er terugkerende elementen zoals yogahoudingen in de vorm van dieren en de natuur, massage, ademhalings-oefeningen en ontspanningsoefeningen. Ook een creatieve oefening zoals het tekenen van een mandala kan onderdeel uitmaken van de les. Kinderyoga is niet prestatiegericht. Ieder kind mag zichzelf zijn. Graag nodig ik je uit om mee te gaan op avontuur !



Elise Greenspoon

Mijn naam is Elise Greenspoon, ik kom oorspronkelijk
uit Canada en ben twee jaar geleden in Nederland
komen wonen. Yoga, sport en bewegingstherapie zijn
al meer dan 15 jaar mijn drijfveer en passie.
In 2009 maakte ik mijn eerste van vele reizen naar
India om Yoga, Ayurveda en andere helende
leefwijzen te bestuderen; een lange leerweg welke
ik nog niet uitgewandeld heb. Na vele jaren onderweg
te zijn geweest om kennis te vergaren, hoop ik mijn
passie en ervaring te delen met mijn nieuwe
gemeenschap in Noord-Nederland.  
 
 


Hannah Blaauw

Hallo, mijn naam is Hannah Blaauw en geef sinds 2006 Pilates. Ben in 2005 met Pilates begonnen, omdat ik herstellende was van een hernia. (Was toen bijna 60 jaar). 

Heb hier geleerd hoe je je lichaam sterk kan maken. Een jaar later ben ik gevraagd om de opleiding voor Pilatesinstructeur te doen en heb sindsdien bij verschillende sportscholen les gegeven. De laatste is Sportcentrum Energy. 



Monique Lameijer

Hallo! Mijn naam is Monique Lameijer, sinds 2012 beoefen ik intensief yoga en in juni 2019 ben ik afgestudeerd van de opleiding tot yoga docent bij Yoga School Ron van der Post. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in de traditie van de yoga uit India is opgeleid en dat is duidelijk te merken . De lessen die ik geef zijn een voortzetting van deze traditie . Het is Dynamische Hatha-yoga en richt zich op de beheersing van de mind via de beheersing van lichaamshoudingen en de ademhaling. Hatha-Yoga betekent het in balans brengen van lichaam, adem versus mind, gevoel versus verstand . Dynamisch staat voor het harde werken vanuit een innerlijke zachtheid . Ook leer je bewust je lichaam te voelen. Vaak leven we vanuit onze “mind” en zijn we ons soms nog maar weinig  echt bewust van wat er gaande is in ons lichaam. Ik heb een passie voor yoga en in mijn lessen geef ik door wat yoga mij gebracht heeft: bewuster leven en meer mentale rust.