EQ Pure Arctic Oil


De resultaten tonen aan dat bijna iedereen die gedurende 120 dagen de EQ Pure Arctic Oil heeft gebruikt een sterk verbeterde vetzuur evenwicht bereikt. EQ Pure Arctic Oil bevat pure omega-3 olie uit kabeljauw gevist uit de voedzame, arctische wateren voor de Noorse kust. Bevat geen toegevoegde visolie of synthetische additieven. Een evenwichtige olie voor een optimale verhouding tussen de hoeveelheid omega-6 en omega-3.

Goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteem en spieren.

Draagt bij aan een normale bloeddruk en normale cholesterol, calcium en triglyceriden in het bloed

De visolie is MSC en CoC gecertificeerd en is afkomstig uit de Noorse duurzame visserij-industrie.

Toegevoegd polyfenolen uit een koudgeperste, kwalitatief hoogwaardige olijfolie, vitamine D3 en een frisse citroensmaak 100% natuurlijk.

 

Aanbevolen hoeveelheid (dosering per dag)

Aanbevolen dagelijkse dosis is 0,15 ml per 1 kg lichaamsgewicht.

Volwassenen >50 kg: 7,5 ml (ongeveer 1,5 theelepel) per dag.

Volwassene > 80 kg: 12 ml (ca 1 eetlepel) per dag.

Wij raden een dubbele dosis aan in de eerste 2 maanden. Neem dan 2 maal per dag 1 dosis.

 

Waarschuwing

Raadpleeg uw arts als u anticoagulantia gebruikt, zwanger bent of als u het product wilt geven aan een kind jonger dan 1 jaar oud.

Bewaren

Ongeopende flessen moeten worden opgeslagen op een donkere, droge en koele plaats of in de koelkast. Geopende flessen moet worden gekoeld en gebruikt worden binnen 90 dagen. Bij het opslaan onder 4°C kan het product ondoorzichtig worden als gevolg van het stollen van de olijfolie. Na een paar minuten op kamertemperatuur zal het weer helder worden. Bewaar buiten het bereik van kinderen.

Ingrediënten

Visolie (EPA en DHA), koudgeperste olijfolie, vitamine E (anti-oxidant), Flavour (citroen), vitamine D3.

Essentiële vetzuren

Vetzuren zijn zeer belangrijk en zorgen ervoor dat alle functies van het lichaam, inclusief de hersenen, spieren, bloedsomloop en ademhaling en de huid werken zoals ze zouden moeten werken. Vetzuren worden onderverdeeld in omega-3, -6 en -9. Omega-3 en -6 zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat we niet in staat zijn om ze te produceren via ons lichaam, maar moeten ze binnenkrijgen via onze voeding of als aanvulling. Deze vetzuren zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van de hersenen, de functie van het immuunsysteem en de regeling van de bloeddruk, en het is zeer belangrijk om ze dagelijks in te nemen voor een optimale werking.

 

Een veranderd dieet

Voor de industriële revolutie had het westerse dieet ongeveer net zoveel omega-3 als omega-6. De laatste 40-50 jaren zijn er echter grote veranderingen opgetreden in wat we eten. Vandaag verbruiken we veel bewerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën uit bijv. soja, zonnebloem en maïs, die tot 80% omega-6 bevattenen weinig of geen omega-3. Er zit ook een grote hoeveelheid omega-6 in moderne diervoeders dus ook in de dieren die we consumeren - hetzelfde kan gezegd worden voor diervoeders voor gekweekte vis.

 

EQ omega-3 test kit

Een onbalans met te veel omega-6-vetzuren kan een groot probleem zijn voor jouw gezondheid. Helaas is dit het geval voor de meesten van ons, zonder dat we het weten. Vandaag is de verhouding omega-6 en omega-3 vetzuren in het typisch westerse dieet tussen 10:1 en 20:1. Dit betekent dat we tot 20 maal meer omega-6 binnen krijgen dan omega-3. De aanbevolen factor is lager dan 5:1. Tijdens de laatste tien jaar is het uitgegroeid tot algemene kennis dat langdurige ontstekingen een drijvende factor is in verschillende chronische ziekten, hart- en vaatziekten, diabetes type2 en obesitas. Een verhouding groter dan 5:1 verhoogt de duur en ernst van ontstekingsreacties. Een verbeterde omega-6 en omega-3 verhouding zou een van de sleutels zijn tot betere gezondheid en het verminderen van chronische ziekten.

 

Omega-9

We voegden ook omega-9 vetzuren toe met een hoog niveau van polyfenol antioxidanten uit een unieke koudgeperste, kwalitatief hoogwaardige olijfolie die is bekroond met de NYIOOC GOLD AWARD. Omega-9 draagt bij aan het behoud van een gezond cardiovasculair systeem en een uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel. De oplossing voor het voorkomen van ontstekingsreacties en hart- en vaatziekten is het vergroten van de inname van hoge kwaliteit omega-3 en omega-9, in plaats van alleen de inname van omega-6 verminderen.

 

Goed om te weten

Voedingssupplementen zijn geen vervanger van een gezond en gevarieerd dieet.

Geproduceerd volgens GMP standaard.